Ismerősök stájerország, Ausztria borai és borvidékei (4. rész.) Stájerország

ismerősök stájerország

Két ország tartománya — egyforma jó borokkal mindkét oldalon Igen, mert ha átlépünk Spielfeld-Šentiljnél Szlovéniába, akkor még maradunk Stájerországban… Ez egy eredendően baranyai számára mint én nagyon is ismerős helyzet, immáron száz éve van ez itt is.

Az is közös, hogy ez a es ismerősök stájerország nem volt annyira reklámozandó… Ma már van benne büszkeség, talán már mindkét oldalon és a határ, legalábbis ami a borászkodást illeti, tényleg újra elmosódott.

Mid Europe Festival

A cikk viszont Steiermarkról és nem Štajerska Slovenija-ról szól, márpedig a tartomány borászati nevezetességeit és eredményeit tekintve önmagában egy többrészes sztorit megérne. Merthogy Steiermarkban több minden csúcsra van járatva, ha borászatról beszélünk és ebben az esetben a csúcsra járatás bizony a világszínvonalat jelenti… Slágvortokban: sauvignon blanc, Klöcher Traminer, schilcher, Junkerwein.

rose logo társkereső

Ezzel szemben a sauvignon blanc a chardonnay után a világon második legnagyobb területen termelt fehérbor-szőlő fajta. Hatalmas a verseny és a tömörülés a fogyasztók kegyeiért és a pénztárcájukért még inkább…ha erről a fajtáról van szó. Bátran lehet bármelyik szinten sauvignon blanc-t vásárolni, főként Ismerősök stájerország, de a tartomány más területeiről is.

ventilátor flört

Mással össze nem hasonlítható illat- és ízvilágú bort fogyaszt az, aki megkóstolja. Traminer Klöcher Traminer igazából. Vulkanland DAC területen vagyunk, azaz Oststeiermarkban, Magyarországhoz a legközelebb, a burgenlandi-stájer, illetve a szlovén-stájer határon.

Miért jött divatba Kelet-Stájerország?

Klöch mellett még fontos település St. Utóbbi települést különösen figyelembe ajánlom, ha családdal utazunk: míg a gyerekek a Zotter csokigyárban varázsolódnak el, apuka vagy anyuka J egy-két pincében tehet ismerősök stájerország Családegyesítő találkozó pedig a várudvarban J.

Na de vissza a Traminerhez. Steiermark egy másik jelentős fajtája, amelynek termelése Klöch kisvárosa környékén tömörödik, olyannyira, hogy elég ritka az olyan termőhely egész Ismerősök stájerországahol ennyire kis helyen ennyire meghatározó lehet egy fajta. Vagy ahogy mi hívjuk, a sillert.

Megosztás itt: facebook Megosztás itt: email Be kell valljam, nem szeretem a kánikulát.

A teljes mondat természetesen igaz, mert Blauer Wildbacher csak Ausztriában létezik, azon ismerősök stájerország is Stájerországban… Siller sem sok helyen, azért ismerősök stájerország egyedülállóságot éppen mi, magyarok tudjuk megkérdőjelezni, alapvetően éppen a Dél-Dunántúlon, a Pannon Borrégióban népszerű ez az ital.

Erős rozé vagy gyenge vörös, ki honnan nézi. A lényeg, hogy a leszedett szőlőről az erjedés kezdetén órával a szüret után lefejtik a mustot és innen mint egy fehérbort kezelik ismerősök stájerország.

Magas-Stájerország: Nem a méret a lényeg

Világos vörös színű, gyümölcsös, nem kiugró alkoholtartalmú italt kapunk. A sztori jól fel van építve: a fajtát ben rögzítik külön fajtaként, János főherceg Erzherzog Johann vezetésével, aki nagy szőlőrajongó, borászattámogató volt annál rosszabb katona a napóleoni háborúkban, fiatalon…Jazon belül is leginkább a schilchert kultiválta. Zweigelt professzor a szőlőfajta ismerősök stájerország, mint 40 klónját írja le. Kisebb ugrás az időben és megkezdődik a marketing alapú fajtavédelem is: az os törvényi szabályozás először szigorítja a nevet és a termőterületet.

Ezek szerint schilcher csak Stájerországban és csak Blauer Wildbacherből készülhet. Weststeiermarkban vagyunk, a Weststeiermark DAC területén. Három fajtáról volt eddig szó, de van egy negyedik is, amely Steiermark fő fajtája ismerősök stájerország mindig, de a múltban erőteljesebb volt a hangsúly rajta: ez a welschriesling. Egy további érdekesség a chardonnay.

972 ingyenes társkereső

Ezt a világfaját itt Morillon-nak nevezik, aki tehát chardonnay-t fogyasztana, az ezzel az elnevezéssel is megteheti és érdemes is: talán a legjobb chardonnay-k is ebből a tartományból kerülnek ki egész Ausztriából.

Kapcsolódó: Ausztria borai és borvidékei.

NaNa 0 Hozzászólás alpokausztriahegyekmotoros túra ismerősök stájerország, wildalpen Van néhány nap az évben, amikor egyszerűen semmi nem romolhat el, amikor minden szép, amikor minden jól alakul, ha az ember lánya megbeszéli a Jóistennel, hogy ennek egyszerűen jónak kell lennie. És aztán tényleg áldás van rajtunk. Na ilyen volt a mi szeptember eleji motoros túránk Ausztriába, aminek célja az volt, hogy bepótoljuk, amit az augusztusi bőrig ázás miatt elmulasztottunk.

Burgenland Végül a Junkerwein Azaz Újborfeszt. A Márton-nap, mint ahogy az egész német kultúrkörben, itt is ismert és népszerű és főként Burgenlandban és Alsó-Ausztriában nagyon komoly újboros hagyományokat is építettek köré. Jóllehet ez itt sem boros ünnep volt eredetileg, ez a német kultúrkör egyik hálaadása, a termények betakarítása után az éves számadás napja. Viszont jó pár szőlőfajtából már élvezhető minőségű a bor ekkorra, így aztán a gyors pénzforgás reményében ismerősök stájerország borászok mindenhol lenyúlták, a fogyasztók meg örülnek neki.

Stájerország zöld szívében- lakóautós hétvége a Grüner See-nél | Camper Kaland

A stájer csavar az egészben, hogy kitalálták, a francia Beaujolais terület szisztémára hajazzák rá az egész rendszert, így ismerősök stájerország a Junkerwein minősítési eljárását, kitaláltak egy elég stájer és helyben mindenképpen eléggé szerethető lógót az újborokra, valamint meghatározták a ismerősök stájerország hozatal és nyilvános bemutató-kóstoló éves ütemezését is.

Ez utóbbi a legutolsó aktus is egyben, minden évben a november et Márton-nap megelőző szerdán kell tartani és a stájer fővároson kívül a termelők egy része Bécsben is megjelenik egy kóstolóra. Utóbbi összességében egy sokkal kisebb rendezvény, talán néhány száz résztvevővel, a graz-i a központi esemény mindenképpen.

Amelyet a graz-i Stadthalléban rendeznek, rendszeresen ezer közötti résztvevővel… Aki itt lakik, vagy közel lakik, és szereti a ropogós újborokat, annak mindenképp az erősen ajánlott kategória.

Folytatás a következő részben, egy újabb gyönyörű földrajzi tájegységgel.

Osztrák-magyar kerékpáros projekt indul Mert arrafelé pontosan tudják: a régiós termékek ismerősök stájerország ma a legnagyobb trend a világon, és ha valamivel, akkor az e téma köré csoportosított, több mint száz programajánlattal csábítható könnyen a régióba a vendég, érkezzék akár országon belülről vagy határon túlról. Bemutatunk néhányat az idei programkínálatok, hívogató szálláslehetőségek közül. A H2O világa Bad Waltersdorfnál, közel a magyar határhoz, az autópálya mentén fekszik az a magántulajdonként épített egy cent hitel sincs rajtaH2O elnevezésű élmény- és termálfürdő, amelyhez egy szobás hotel is tartozik.

Igyekszünk válaszokat is adni.

Érdekesbejegyzések