Ismerősök kutyák

Lagotto Romagnolo kutyafajta
Teljes szövegű keresés Kutyahidegben A hóviharban alvó szánhúzó kutyák látványa - legalábbis képről - ismerős mindannyiunknak. Mínusz negyven fok és erős jeges szél még mindig kevés ahhoz, hogy halálra fagyjanak. A hideghez akklimatizálódott kutyák általában vastagabb bundát növesztenek, s ha elég vastag takaró van alattuk, nulla fok mellett a lehető legnagyobb kényelemben élnek olyan kunyhókban, ismerősök kutyák még ajtajuk sincs. Furcsa módon érvényes ez a viszonylag rövid szőrű kutyákra is!

Eddigi eredményeink megmutatták, hogy az ugatás, amely a kutya legjellemzőbb hangadási formája, sokféle információval szolgál az ember számára: pl. Egyéb, számítógépes analízist alkalmazó kutatásainkban pedig kiderítettük korábban, hogy az ugatások akusztikai alapokon tényleg jól besorolhatók kontextus, sőt, pl.

ismerősök kutyák kedvezmény kleve

Azonban mindeddig sem mi, sem más kutatócsoportok nem szolgáltak olyan kutatási adatokkal, amely arra utalt volna, hogy az ugatás a többi kutya számára is hordozna releváns információt — a terepen. Korábbi laboratóriumi méréseink alapján tudtuk, hogy a kutyák érzékelik a különbséget egyes ugató egyedek hangja, illetve ugyanazon egyed különféle helyzetekben ismerősök kutyák ugatásai között.

Mindezt azonban a terepen, a kutya természetes élőhelyén eddig még senki nem tesztelte. Jelen vizsgálat során budapesti és egyéb kertvárosi helyszíneken hangvisszajátszásos teszteket végeztünk kertes háznál élő kutyákon.

ismerősök kutyák nő keres ember montreal esküvő

A kutya gazdájával történő egyeztetést követően a kerítés közvetlen közelében elrejtettük a hangszórót, illetve a kert különböző pontjaira kamerákat szereltünk. A kertbe ezután a gazda kiengedte a tesztben aktuálisan résztvevő kutyát. Egy-egy alkalommal a kutyának egyféle ugatás-sorozatot játszottunk vissza, és felvettük az alany viselkedését a visszajátszás előtt, közben és után.

Igen, jól hallottad, A vízi kutyák fajtájába sorolják, De mit jelent, hogy a verseny vízből készül? Szeretik az uszodákat? Ez az úgynevezett vízi kutya közepes méretű, gyapjas vagy göndör hajú fajtákhoz.

Minden alanynak négyféle ugatást játszottunk vissza négy teszt alkalom során, különféle sorrendben. Ha ismeretlen kutya idegent ugató hangját hallották, alanyaink leginkább a kerítés közelében tartózkodtak.

ismerősök kutyák társkereső a vienne 86000

Ha viszont az egyedül hagyott idegen ismerősök kutyák hangját játszottuk vissza, az alanyok a ismerősök kutyák közelében maradtak. Amikor az ismerős kutya ugatásait játszottuk vissza, az alanyok gyakrabban pillantottak a ház felé ahol az ismerős kutya és a gazda tartózkodottmint az ismeretlen kutya hangja hallatán megjegyzendő, hogy a hangok mindig ugyanonnan, a kerítés felől hallatszottak.

Az ugatásról eddig tudományos és hétköznapi fórumokon is uralkodó álláspontként azt tartották, hogy leginkább ismerősök kutyák kutya izgatottságára reflektáló, különösebb kommunikációs tartalommal nem rendelkező hangadási forma. Az összefoglalót írta: Pongrácz Péter.

ismerősök kutyák madagaszkári társkereső franciaország

Érdekesbejegyzések