Ismerkedés önreprezentáció

ismerkedés önreprezentáció

találkozó ember 41

Írta: Verticordiadátum: nov 03,rovat: Párkeresés 0 komment Nem hiszem, hogy a társkeresők nagy részének az lenne a legfőbb hibája, hogy túl tökéletesre csiszolja a profilját, de előfordulhat, hogy bizonyos dolgokban jobban virít, mint kellene, és ezzel pont ellenkező hatást ér el, mint amit szeretne. Ahogy a sokat idézett, de sokak által nem értett mondás szól: a kevesebb több.

Minden más: illúzió. Annak látszol, aminek a keresőmotorok mutatnak, akármi is legyen a valóság. Kevesen tudták, hogy mit is jelent pontosan a rövidítés General Data Protection Regulation [1]de a májusában életbe lépett, viszont csak kétéves türelmi idő után alkalmazni rendelt egységes európai adatvédelmi szabályozás bevezetésére sem az emberek, sem az intézmények nem készültek fel igazán.

És itt nem arról van szó, hogy ne gondosan szerkesszük meg azt a profilt, az viszont fontos, hogy ne legyen túl művi, túl csilivili, túl sok. Mert az gyanús, és bizalmatlanságot szül, sőt, riasztó is lehet.

Társkereső oldalak naija Az online társkereső fein szabályai. Valami mégse stimmel az online társkereséssel, ha olyan sok oldal és applikáció van, hogy szinte követni se lehet őket. Kiindulópontom, hogy ezek az internetes közvetítőszolgáltatók az online tartal.

Ha a profilról ordít, hogy a létrehozójában semmi szerénység nincs, arrogáns és azt képzeli magáról, hogy tökéletes, az keveseknek lesz szimpatikus.

Erre szolgáltat bizonyítékot a Iowa-i Egyetemen dolgozó kutatók, Andy High és Crystal Wotipka felmérése is: a társkeresők sokkal inkább vonzódnak az olyan profilokhoz, amely mögött valódi, ismerkedés önreprezentáció személyiséget látnak vagy sejtenek, mint a feltupírozott, túlságosan csillogó bemutatkozásokhoz.

egyedülálló nők bielefeld

Nem tökéletes embert keresnek, nem egy marketingakció hősét, hanem valakit, akihez odalépni nem lesz túlságosan ijesztő. Minél több személyességet teszünk a ismerkedés önreprezentáció, minél konkrétabb embernek tűnünk, annál vonzóbbnak fognak bennünket érezni.

keresek gazdag ember, nem házas

Ha például csak annyit említünk, hogy "blogot írok", az túl általános, de ha oda is linkeljük a blogot, akkor lehetőséget adunk a ismerkedés önreprezentáció, hogy sokkal többet is megtudjanak a személyiségünkről. Persze lehet olyan blogunk, amely túl sokat árul el rólunk túl korán vagy az is lehet, hogy nem vagyunk akkora író tehetségek, és a blog inkább negatív meglepetést jelenthet, tehát jól gondoljuk meg, hogy mi az, amit tényleg a szélesebb nyilvánosság elé szeretnénk tárni.

  • Это полная каша.
  • Беккер обернулся.

Kérdés, hogy mennyire szeretnénk lecsekkolhatók lenni, mert ez bizonyos kockázatokkal is jár, ha később meggondolnánk magunkat, és mégse ismerkednénk tovább. De amennyiben mondjuk egy nagy cégnél dolgozunk, akkor az is személyessé teszi a profilt, ha feltüntetjük a munkahelyünk nevét.

The Doors - Hello, I Love You

Ha kevés a konkrét információ, nagyon nehéz lesz kitűnni a tömegből, és nehéz lesz hozzánk személyes üzenettel fordulni. High és Wotipka a következő módszerrel mérte fel, milyen profilokhoz vonzódnak inkább a felhasználók: létrehoztak egy társkeresőn belül nyolc különböző profilt, négy férfit és négy nőit, és különböző kombinációkban kétféle profiltípust társítottak hozzájuk.

párizs igyekszik nő

Az egyik profiltípus a szelektív önreprezentáció Selective Self-Presentation : ennek keretein belül a profil megalkotója csak a pozitív tulajdonságokat tünteti fel, minden másról hallgat. A ismerkedés önreprezentáció a magáért jótálló bemutatkozás Warranting : ebben a profil tulajdonosa olyan információkat oszt meg, amelyek ismerkedés önreprezentáció köthetők valódi személyiségéhez.

özvegy özvegy társkereső

A profilokat aztán megmutatták aktív társkeresőnek, akik közül férfi ismerkedés önreprezentáció nő volt, átlagéletkoruk: 40 év. A kutatók feltevése az volt, hogy a nagy mennyiségben szelektív önreprezentációt és ugyanakkor jó sok jótálló bemutatkozást kombináló profiloknak lesz a legnagyobb népszerűsége, de mint utóbb kiderült, ebben tévedtek.

A túl tökéletesnek tűnő profilok ugyanis nem voltak annyira szerethetők, mint a szerényebb kivitelűek.

Az Internet látszólag ledönti a távolság által támasztott falakat, a társadalmi rétegződés által szabott korlátokat, és megteremti az azonnali elérhetőség illúzióját. Ez az átstrukturálódás az egyén szociális életének minden területére kihat, de legfőképpen az ismerkedés módozatain változtat. A közösségi médiából kiindulva, különböző művészeti projekten át, a különböző alkalmazások elemzéséig, a cikk fókuszában az ezekben a virtuális terekben létrejövő normák és az azokra adott válaszok állnak. Miranda July: Somebody app, Ismerkedés önreprezentáció © rhizome.

A legsikeresebbeknek azok a bemutatkozások bizonyultak, amelyekben kis mértékben volt jelen a szelektív önreprezentáció, és nagy mértékben a személyesebb hangvétel.

Ha ki-ki ennek fényében megvizsgálja a saját profilját: vajon van-e benne elég személyesség, de azért kis mennyiségben tartalmaz-e pozitív önreprezentációt, könnyen optimalizálhatja a kétféle stílus kombinációját.

  1. Ingyenes granby társkereső
  2. Archívy cikkek - Oldal 61 a ből - Irodalmi Szemle
  3. Горя желанием выяснить, поддается ли «Цифровая крепость» взлому, Стратмор принял решения обойти фильтры.
  4. MATARKA - Cikkek listája

Iratkozz fel hírlevelünkre Érdekelnek a társkereséssel, párkapcsolatokkal kapcsolatos témák?

Érdekesbejegyzések